Som un grup d'homes compromesos amb la lluita feminista. Ens esforcem i lluitem cada dia per deconstruïr-nos del model de masculinitat hegemònic heteropatriarcal per acabar amb els nostres privilegis.

Reconeixem el FEMINISME com a punt de partida, teoria i praxis per avançar cap al canvi social i acabar amb el patriarcat.

Arxiu d'entrades

Manifest 21 d’Octubre: Dia dels homes contra les violències masclistes


Bona nit, companys i companyes,


Avui ens reunim aquí, com a homes, per manifestar-nos públicament en contra de les violències masclistes i els feminicidis. En primer lloc, volem assenyalar que si estem aquí és gràcies a les companyes feministes; elles ens van obrir els ulls i van fer les primeres esquerdes a la cuirassa oxidada de la masculinitat hegemònica. El seu coratge i la seva lluita són el nostre referent.

Des de principi d’any, a Barcelona s’han denunciat més de 200 agressions sexuals i 25 dones han sigut assassinades arreu dels Països Catalans, mentre que l’any passat més de 50 dones hi foren assassinades. Malauradament, aquestes agressions i assassinats només són la punta de l’iceberg de totes les violències masclistes que es produeixen a la nostra societat. 

La violència simbòlica, econòmica, emocional i, finalment, física, que pateixen diàriament les dones són l’evidència d’un sistema estructuralment injust, que històricament ha sotmès i explotat les dones i que busca mantenir aquesta desigualtat.

La superació d'aquestes violències, imbricades amb el nostre sistema econòmic i cultural, topa massa sovint amb la resistència estructural dels homes, quan ens neguem a renunciar als nostres privilegis i evolucionar cap a una societat més igualitària. 

Els agressors no són malalts, no són homes estranys ni antisocials: són homes comuns, ciutadans normals i corrents, en molts casos modèlics i que gaudeixen de reconeixement social.

La violència també és possible, doncs, gràcies a la complicitat i la tolerància de la resta d’homes. Però la por, l’egoisme o una mal entesa solidaritat masculina no poden ser excusa per desentendre’ns d’aquesta realitat. Els micromasclismes de cada dia, així com qualsevol gest, actitud o comentari pejoratiu que menystingui les dones, augmenten la permissivitat i legitimen els maltractaments. 

No valen excuses, negacions ni justificacions, és hora de responsabilitzar-nos de les nostres emocions i conductes. Ara cal destruir la camaraderia i complicitat masclista, cal renunciar als privilegis, deconstruir la nostra masculinitat tradicional i construir-ne una d’alternativa, basada en el respecte, l’afecte i l’estima.

CONTRA ELS FEMINICIDIS, LES VIOLACIONS I L'ASSETJAMENT ALS CARRERS. 

CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA

Visquem sense violència, estimem sense violència!


Barcelona, 21 d’octubre de 2016